Welkom gast! Aanmelden Registreren


Waardering:
  • 1 stemmen - gemiddelde waardering is 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stopt de zon ooit met 'branden' ?
#1
Hallo mensen,

Ik heb eens op internet gelezen dat dit ooit wel het geval kan zijn. Want niemand is ooit dichtbij de zon geweest zonder te verbranden, (duh). Ik denk anders wel dat de zon ooit ophoud en de mensen ophouden te bestaan.
Hoe denken jullie erover?
 
Reageer
#2
nee , de zon zal alsinds zeker niet over 1000 jaar stoppen.
Er blijven zons uitbarstingen komen die goed zijn.
Skids everywhere.
 
Reageer
#3
Misschien over 2000 jaar wel.
Want het zou toch één keer moeten gebeuren toch?
 
Reageer
#4
Aan onze zon komt zeker een eind. De zon is gewoon een ster net zoals je aan de hemel ziet, waarvan de helft al dood is. Wanneer de zon weg is veranderd de aarde in een ijsbol en is leven op aarde niet meer mogelijk. Maar tegen die tijd hebben we wel een andere planeet gevonden om op te wonen.
[Afbeelding: 22t3Eyl.png]
Dit bericht is geliked door:
  • Maxime (01-07-2015)
 
Reageer
#5
Er zijn idd andere planeten nog verder hier vandaan.
Dan zou het ook kunnen dat we ooit nog de aliens tegenkomen.
 
Reageer
#6
(01-04-2013, 10:46)Cloud schreef: Aan onze zon komt zeker een eind. De zon is gewoon een ster net zoals je aan de hemel ziet, waarvan de helft al dood is. Wanneer de zon weg is veranderd de aarde in een ijsbol en is leven op aarde niet meer mogelijk. Maar tegen die tijd hebben we wel een andere planeet gevonden om op te wonen.

Wij leven dan allang niet meer haha. Tounge
 
Reageer
#7
De zon zal uiteraard ooit eens ontploffen. Onze zon is eigenlijk gewoon een ster, net zoals de sterren die je ziet als je naar boven kijkt in de nacht (soms). Vallende sterren, dat bestaat. Je kan het natuurlijk ook zeggen als: vallende zonnen. Dus het is zeker mogelijk.

Ik heb ooit eens gehoord van de NASA dat er ergens in juni een zonontploffing zal zijn. Ik bedoel hiermee dat onze zon vuurballen ofzo gaat uitstoten..
 
Reageer
#8
Hopelijk niet richting aarde xd.
 
Reageer
#9
Een ster (de zon) kan 10 miljard jaar leven. Nadat alle waterstof op is, word het een rode neus. De zon word dan hartstikke groot en warm. Terwijl de zon zo groot word, neemt hij Venus, en Mecurius mee. Daarna zal de zon een grote "knal" geven. De geeft dan een klap van ongeveer 50 atoombommen. Hierbij worden alle planeten weg gevaagd. Nadat de zon een een klap heeft gehad, veranderd de zon in een blauwe dwerg. Je krijgt dan een kleine massa die ongeveer net zo groot is als de aarde. Na de blauwe dwerg word het een witte dwerg, en de zon blijft dan in die staat.

Onze zon is op dit moment ongeveer 5 miljard jaar oud, we hebben dus nog wel even.

@Gmail
Wat de NASA bedoelt zijn zonnevlammen, die kunnen er voor zorgen dat sattelieten niet meer werken, en dan valt de electriciteit uit. Dat is opzich niet rampzalig
Together we stand, divided we'll fall.
 
Reageer
#10
De zon zal ooit uitbranden. Het is immers, net was Cloud zegt, een ster. Iedereen zal dan dood gaan.
Over het feit dat we dan op een andere planeet zitten, dit zal niet gebeurden:

1. We hebben geen planeet gevonden die levensvatbaar is.
2. We zouden dan op een planeet moeten gaan wonen in een andere zonnestelsel, maar aangezien die een paar duizend lichtjaar van ons verwijdert zijn, zal dit nooit gebeuren.


 
Reageer
  
Leden die dit momenteel bekijken: 1 gast(en)